onsdag 16 juni 2010

Jordgubbstårta




Ingredienser:
2 st ägg
2 dl strösocker
50 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk 3%
smör till formen
0,5 dl ströbröd till formen
2-3 l färska jordgubbar
4 msk strösocker
Grädde
Marsankräm - se recept på förpakning eller vaniljkräm
Nobless - choklad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft
2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten, rör sist i mjölken
4. Pensla en 20 centimeter i diameter stor kakform med löstagbara kanter med smält smör och bröa den med ströbröd.
5. Fyll smeten i formen och baka kakan i 25-35 min. Prova dig fram genom att sticka i kakan (tid kan variera efter ugn). Låt kakan svalna på ett plåtgaller och dela den sedan i tre lager.
6. Skiva hälften av jordgubbarna och blanda dem med strösocker, bred ut dem på understa lagret i tårtan.
7. Lägg en nytt lager av sockerkaksbotten över jordgubbarna och bred ut marsankräm/vaniljkräm ganska mycket på detta lager.
8. Lägg på överska lagret och täck med vispad grädde runt hela tårtan. Lägg på resterande skivade jordgubbar högst upp och dekorera slutligen med runda choklad nobless.



Detta är min favorit bland jordgubbstårtor, framförallt för att den är enkel att göra. Botten till tårtan kan du göra kvällen innan och sedan är det bara dekorationen kvar till dagen då tårtan ska serveras. Det går snabbt och resultatet blir fantastiskt.



Bild: Lånad från recept.nu


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar